Veel gestelde vragen


Wat zijn de belangrijkste veelgestelde vragen die ouders hebben over hooggevoelige kinderen met sterke wil en hoe zij het beste begeleid kunnen worden?

De belangrijkste vragen die ouders hebben gaan over de specifieke kenmerken van hooggevoelige kinderen met sterke wil, hoe zij het beste kunnen omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt, en welke begeleiding het meest effectief is.

Wat is de meest voorkomende misvatting over hooggevoeligheid en sterke wil bij kinderen?

De meest voorkomende misvatting is dat hooggevoeligheid en sterke wil als gedragsproblemen worden gezien, terwijl ze eigenlijk eigenschappen zijn. Deze eigenschappen zorgen echter wel voor grote uitdagingen en hier kunnen ouders in ondersteunt worden.

Moet mijn kind tijdens de ouderbegeleiding aanwezig zijn?

De ouderbegeleiding richt zich voornamelijk op de ouder(s), het is doorgaans niet nodig om het kind erbij te betrekken.

Wordt ouderbegeleiding vergoed door de zorgverzekeraar?

Soms wel. Dit is afhankelijk van je (aanvullende) verzekering en de voorwaarden van je polis. Prikkelkracht heeft geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten.

Waar vindt de ouderbegeleiding plaats?

De ouderbegeleiding vindt plaats aan huis in de regio Haaglanden, Westland, Rotterdam en Rijnmond. Woon je buiten dit werkgebied neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Is de ouderbegeleiding volledig online mogelijk?

Dat kan. Mocht je buiten het werkgebied (regio Haaglanden, Westland, Rotterdam en Rijnmond) van Prikkelkracht wonen neem dan even contact op over de mogelijkheden.

 

Wat zijn de kosten van de ouderbegeleiding?

Deze kosten variëren van een losse sessie voor € 110, een pakket van 3 sessies voor € 250 en een pakket van 5 sessies voor € 425. De factuur wordt na afloop verzonden.


Staat je vraag er niet tussen?

 Neem gerust contact op we beantwoorden hem graag.